Dockekulla Bygdegård 3

Tillbaka

 

Den 13 sept. 1974 bildades så Dockekulla Bygdegårdsförening och denna förening övertog alltså då lokalen. Första Styrelsen i föreningen var: Ordf. Bengt Dockberg, sekr. Sara Pettersson, kassör Hans Lindblom, samt. Gösta Olofsson, Marita Wolf

Revisorer: Janne Pettersson, Karl Gustavsson

Här följer en årsberättelse för 1974, alltså det första året bygdeföreningen fanns:

” Årsberättelse för tiden 13 sep. 1974 till 31 dec. 1974 å Dockekulla bygdegårdsförening.

Den 13 sep. 1974 bildades Dockekulla bygdegårdsförening. Det var 25 personer som hade ställt upp i bygdegården. Vår målsättning var att skapa gemenskap åt bygdens folk i alla åldrar, och vi har verkligen lyckats över förväntan. Vi har varit samlade till sex familjeträffar, och nyårsafton var det julfest och extra festligt, höjdpunkten var när tomten kom åkande efter häst och släde. Omkring 50 personer har det varit vid alla sju tillfällena. Ungdomarna har spelat bordtennis tolv lördagar mellan 14 17.

Söndagsskolan har varit samlade tio gånger, och vi har haft en familjegudstjänst samt julfest.

Kättilstads församling har haft två gudstjänster: den 3 nova 1974 och den 26 dec. 1974. Innan föreningen bildades hade kyrkan 3 gudstjänster och Betel i Opphem 4 gudstjänster under 1974. För övrigt har bygdegården varit uthyrd till Karl Gustavsson i Mörtetorp m. familj 2 gånger och 1 gång till Greve Hamilton.

För att klara ekonomin har vi tagit upp kollekt varje gång vi vant samlade. Tack vare den blida vintern har vi fått pengar över till nya gardiner, vaxdukar till borden samt en del andra nödvändiga saker. Skivspelare med högtalare har vi fått lånat av Sonja och Sven Lundgren. Julgransbelysning och julgransfot var familjen Olofsson i Beta snälla och lånade ut till föreningen. Hans Lindblom har nästan gratis ställt upp med sitt dragspel för allsång och dans.

Gröndalen den 31 dec. 1974 Sara Pettersson sekr.”

————————————————————

År 1984 byggdes bygdegården om och till. Då tillkom det lilla rummet innanför köket och toaletterna och förrådet. Och den gamla delen isolerades, så hela lokalen fick en ordentlig genomgång. Det finns några foton i Bygdegården, över ombyggnaden.

Virket till den nya delen skänktes av folket i trakten och sågades här vid sågen i Dockekulla. Och en hel del av inredningen skänktes också av folket.

Bygdegårdsföreningen lever, som ni vet, i högsta grad i dag och här i lokalen händer det en hel del, året om. Det är julfester vårfester, gudstjänster, uthyrning för privata tillställningar, kräftskivor, studiecirklar, sy  och vävträffar m.m.

Och vi hoppas det kommer att fortsätta i framtiden också.

 

Bilder från olika aktiviteter i Bygdegården.

 

Luciafirande  2003

 

Kräftskiva med dans

 

Studiecirkel  

 

Ljusstöpning